Preguntes freqüents

Energia creada amb panells fotovoltaics que generen energia 100% renovable per a l’autoconsum col·lectiu.

Qualsevol veí que estigui a menys de 2 km de la instal·lació de plaques solars.

Mentre la instal·lació funciona, no pagues per l’energia que consumeixes.

L’excedent d’energia no consumida s’injecta a la xarxa i la comercialitzadora et pagarà un preu establert.

Si en aquell moment la instal·lació no produeix energia, pagaràs l’energia al preu actual.

Per una banda, mentre es genera energia i la consumeixes, la companyia elèctrica no et factura res. I, per altra banda, quan es genera energia i no es consumeix, l’excedent s’injecta a la xarxa i la companyia elèctrica te’n paga un preu establert.

Tens estalvi (o compensació) per l’energia no consumida (que es ven a la xarxa).
Tens descomptes en l’IBI i en altres taxes, depenent de cada municipi.

No cal canviar de companyia, si no ho desitges, però canviaràs la relació que tens amb ella: de ser client, passaràs a ser productor i consumidor d’energia. Així reduiràs la dependència dels grans oligopolis.

Sí, pots deixar de formar part de la Comunitat Energètica Local venent la teva participació, total o parcial, i recuperant la inversió. Pots vendre a qualsevol persona o empresa interessada que estigui a menys de 2 km de la instal·lació.

A diferència d’altres companyies, que a canvi d’una menor inversió inicial es queden la propietat de la instal·lació i t’obliguen a canviar de companyia elèctrica, amb ProSum la comunitat de veïns en manté la propietat i cada veí és lliure d’escollir la seva companyia elèctrica de confiança.

Sí. Des de ProSum us configurarem la comunitat energètica adaptada a les vostres necessitats, sempre que tots els habitatges integrants estiguin situats a menys de 2 km de l’habitatge on s’instal·lin els panells fotovoltaics.

Sí, amb l’acord de tots els propietaris del bloc de pisos. Al crear la comunitat energètica s’establirà qui pot formar part d’ella, sempre que estigui a menys de 2 km del bloc de pisos.